Perunalastujen friteeraus

Perunalastujen friteeraus Turboliedellä on helppo juttu. Tarvitaan reilu vokki mikä mieluummin syvä kuin leveä koska perunalastut pitää saada kellumaan. Leikkaan kuoritut perunat fileerausveitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi – pesen ne vadillisessa vettä mihin irtoaa tärkkelystä ja mikä vähentää lastujen klimppiytymistä. Lastuja friteerataan kuumassa rasvassa, jolloin niistä poistuu vesi. Välillä niitä voi heilutella puulastalla. Ruskistuminen tapahtuu hetkessä – melkein yllättäen, kun vesi on haihtunut ja sen vuoksi loppuvaiheessa pitää olla tarkkana jotta lastut eivät tummuisi liiaksi. Sitten lastujen siivilöinti rasvasta pesuvatiin tai suureen kulhoon mihin suolaa sekä esim. chilijauhetta kolme eri kertaa – heiluttelen astiaa maustamiskertojen välillä jotta mausteet leviäisivät tasaisesti. Tässäpä mukavaa naposteltavaa esim:  kun vieraita tulee – koskaan ei ole jäänyt mitään syömättä. Huom: vanhan rasvan voi käyttää monta kertaa kunhan lisäilee uutta rasvaa joka paistamiskerralla. Sakka valuu säilytysastian pohjalle.  Kala ja peruna vaativat kuitenkin omat rasvansa.

Perunalastujen valmistus Turbo liedellä on helppo juttu.

Nopea toimitus

Toimitus kätevästi postipaketilla, halutessasi suoraan kotiovellesi.