Kanan grillaus

Kanan grillaus puuhiilillä on taitolaji! Onnistut siinä kyllä kun huomioit seuraavaa. Ongelmaksi alussa muodostunee kanasta irtoava suuri rasvan määrä mikä hiilille tippuessaan syttyy herkästi palamaan. Tästä selviää kun ei jätä kanan puolikkaita silmistä puoleen tuntiin – välillä ritilä täytyy nostaa sivuun kun liika rasva palaa pois – vähitellen rasvan irtoaminen laantuu. Kärsivällisyys on valttia sillä muutoin käy niin että saat pinnalta palaneet mutta sisältä raa’at lihat. Turboliedessä kannattaa pitää pientä puuhiililiekkiä (2-3 cm kerros vain) – parempi lisäillä hiiliä tarpeen mukaan. Mutta ei tässä kaikki: Esim. kun ostat jäisen broilerin marketista – anna sen sulata yön yli – aamulla halkaiset sen puoliksi – kastelet lihojen pinnat ja suolaat ne merisuolalla –– aseta puolikkaat vatiin ja käännä päivän aikana – anna suolan vaikuttaa 2-6 tuntia. Huomioi, että suolaus on valmistuksen ensimmäinen ja erittäin tärkeä vaihe. Kun alat grillaamaan niin tarvitset maalarin pensselin (n. 5 cm leveä) millä sivelet esim. auringonkukan öljyä lihoille grillauksen aikana. On makuasia mitä öljyyn sekoittaa – itse laitan öljyyn runsaasti punapippurijauhetta (chili) mistä saan hyvän tahnamaisen (pesto) sekoituksen – ja erinomaisen aromin lihaan ja kanan nahkaan. Turbolieden etu on siinä että kanasta tippuvat rasvat palavat puuhiilillä ja antavat savuaromia lihaan. Lisäksi Turboliedessä on sopivan pitkä palopesä hiilien ja grillattavan ruuan välillä jolloin tippuvalla rasvalla on aikaa palaa, eivätkä liekit kosketa lihaa. Kanan grillaus puuhiilillä on savustamisen ja grillauksen yhdistelmä parhaimmillaan. Kun kanasta hiljalleen tipahtelee rasvaa mikä ’tupsahtelee’ tulessa antaen aromia niin grillauksen vauhti on sopiva. Kahden kananpuolikkaan grillaus ottaa 1 1.5 tuntia. Se on sen vaivan arvoista. Maku ratkaisee. Mainio ja runsas ruoka grillikesään ja retkille.

Grillin voi sytyttää myös seuraavasti: Ensin tuohta ja pieniä risuja – lisätään koivuhalkoja ja annetaan niiden palaa loppuun hiilille – aloita grrillaus ja pidä hiilipussi vierellä mistä lisäilet hiiliä kun grillaus etenee. Hyvä vaihtoehto mökeille missä saunaklapeja normaalisti saatavilla. Hiilipusseja kuluu vähemmän. Ekologinen ja taloudellinen vaihtoehto.

Kanan grillaus puuhiilillä on taitolaji! Grillaa kana turbo liedellä – se on ekologinen ja taloudellisesti järkevä vaihtoehto.

Nopea toimitus

Toimitus kätevästi postipaketilla, halutessasi suoraan kotiovellesi.